sv.png

Palvelut

Neuvonta

Miten käytän lääkkeitäni oikein? Minkälaisia haittavaikutuksia lääkkeelläni voi olla? Voinko ottaa lääkkeeni samanaikaisesti muiden lääkkeiden kanssa? Vastaamme mielellämme lääkitystäsi koskeviin kysymyksiin apteekkikäynnin yhteydessä, puhelimitse tai sähköpostitse. Pyrimme tekemään lääkkeenkäytöstäsi mahdollisimman turvallista ja tarkoituksenmukaista. Opastamme Sinua myös lääkkeiden taloudellisissa valinnoissa.

Lääkehoidon turvallisuuden varmistaminen

Jokaisen reseptilääkkeen oston yhteydessä tarkistamme yhteisvaikutukset muiden Inkoon Apteekista ostamiesi lääkkeiden kanssa. Mahdollisten ongelmien ilmaantuessa otamme yhteyttä lääkäriisi.

Lääkityksen tarkistuspalvelu

Lääkityksen tarkistuspalvelu on apteekin lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Palvelu soveltuu etenkin iäkkäille ja useita lääkkeitä käyttäville.

Palvelussa varmistetaan, että tunnet kaikki käyttämäsi lääkkeet ja osaat käyttää niitä oikein. Kokonaislääkitys tarkistetaan huomioiden mahdolliset epätarkoituksenmukaiset päällekkäisyydet ja yhteensopimattomuudet. Lisäksi varmistetaan lääkkeiden oikeat ottoajankohdat suhteessa ruokailuun, vuorokaudenaikaan ja muihin lääkkeisiin ja ravintolisiin sekä tehdään huomioita lääkkeiden soveltuvuudesta iäkkäille. Saat palvelusta mukaasi ajantasaisen lääkityslistan (mikäli sinulla ei sellaista vielä ole), sekä kirjallisen raportin lääkitykseesi liittyvistä huomioista,jonka voit tarvittaessa näyttää myös lääkärillesi.

Voit varata ajan palveluun apteekkikäynnin yhteydessä, jolloin teemme alustavan kartoituksen ja sopimuksen. Varsinaiseen palvelukäyntiin varaamme aikaa puoli tuntia. Palvelu on maksullinen.

Kysy lisää apteekista!

Annosjakelu

Annosjakeluasiakkaana saat lääkkeesi valmiiksi pakattuina kahden viikon käyttöannoksina. Jokainen annospussi sisältää samanaikaisesti otettavat lääkkeet. Pussit on merkitty nimelläsi, syntymäajallasi, pussin sisällöllä sekä lääkkeenottoajankohdalla (päivämäärä ja kelloaika). Annosjakeluasiakkaana apteekin proviisori tai farmaseutti tarkistaa lääkityksesi, annostuksen sekä lääkkeenoton ajankohdan. Tällä tavalla voimme havaita lääkkeiden mahdolliset yhteisvaikutukset sekä päällekkäislääkitykset.

Annosjakeluasiakkaaksi siirtyminen vähentää yleensä lääkekustannuksia. Uuden lääkkeen kokeilemista varten Sinun ei tarvitse ostaa koko pakkausta, koska maksat vain käyttämistäsi annoksista. Tämä estää myös käyttämättömien lääkkeiden kerääntymisen kotiisi.

Annosjakelu toteutetaan yhteistyössä Pharmac Finland Oy:n kanssa.

Laiva-apteekkien tarkastukset

Apteekkimme proviisori suorittaa laiva-apteekkitarkastuksia voimassa olevien määräysten mukaisesti.

Terveydenhuollon varmennekorttien rekisteröintipiste

Inkoon Apteekki toimii varmennekorttien rekisteröintipisteenä muille apteekeille ja sopimuksen mukaan myös muille terveydenhuollon toimipisteille. Kauttamme voit tilata uuden Digi- ja väestötietoviraston myöntämän varmennekortin. Ammattikortin käyttäjinä on koko Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluva terveydenhuollon ammattihenkilöstö.

Lääkkeiden kotiinkuljetus

Tarjoamme lääkkeiden kotiinkuljetuksen Inkoon kunnan alueella sopimuksen mukaan. Annamme mielellämme lisätietoja palvelusta.

Terveydeksi! - Lehti

Meiltä voit noutaa Apteekkariliiton jäsenapteekkien ilmaisen Terveydeksi! - lehden. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lääkejäte

Otamme maksutta vastaan vanhat ja käyttämättömät lääkkeesi. Jodia sisältävät tuotteet, esim. Jodix ja Betadine, tulee pakata erilleen muista lääkkeistä. Otamme myös vastaan käytetyt, erillisissä säiliöissä palautettavat neulat ja ruiskut. Lääkejätteet kuljetetaan apteekista jätteenkäsittelylaitokselle voimassa olevien säädösten mukaisesti.

Tuotteiden tilaus

Apteekissamme on monipuolinen valikoima lääkkeitä ja muita tuotteita. Mikäli haluat valikoimastamme puuttuvan tuotteen, tilaamme sen Sinulle veloituksetta.

Erityisosaaminen

Henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti ammattitaidon ylläpitämiseksi. Jaamme mielellämme tietoa auttaaksemme Sinua voimaan hyvin. Apteekissamme on diabeteksen ja astman hoitoon erikoistuneita farmaseutteja. Kysy, mikäli Sinulla on vaikeuksia esim. lääkkeiden annostelun kanssa!